Search
Close this search box.

De Nieuwe Toekomst geeft Noah nieuwe hoop en inzichten

Noah (28) kwam vanuit een situatie van eergerelateerd geweld bij Moviera terecht en werd door een hulpverlener op het project De Nieuwe Toekomst gewezen. In het project worden deelnemers onder begeleiding van een vrijwillig coach geholpen bij het vinden van een passende opleiding of (vrijwilligers)werk.Noah vertelt over hoe dit project nieuwe hoop en inzichten gaf.

 

“Op het moment dat ik voor De Nieuwe Toekomst benaderd werd, was ik net 28 geworden. Ik voelde me echt verloren en baalde ontzettend van mijn situatie. Dat dit op mijn pad kwam, voelde als een teken. Een nieuwe kans om dichter bij mijzelf te komen. Ik ging er open in, met een ‘go with the flow’-mindset.

Na de eerste trainingen voor deelnemers, maakten we tijdens een soort speeddate kennis met de coaches. Aan het einde mochten we een top 3 doorgeven. Het fijne aan deze manier van kennismaken was dat ik meteen kon voelen of er een connectie was of niet. Ik was op zoek naar iemand die mij niet naar de mond praat, maar die eerlijk is en die ik kan vertrouwen. Annelies is zo iemand.

Vanuit het hart

De afgelopen maanden ben ik veel over mezelf te weten gekomen. Over wat ik leuk vind en wat energie geeft. Eerder deed ik werk omdat het goed betaalde of omdat vrienden dat werk ook deden. Nu denk ik beter na over wat bij mij past. Ik kan veel, maar waar gaat mijn hart nou écht sneller van kloppen? Uit de beroepskeuzetest die ik maakte kwam heel duidelijk naar voren dat theater mij goed ligt. Heel verrassend was dat niet, want op de middelbare school heb ik ook met heel veel plezier theater gedaan. Wat ik daar precies mee ga doen weet ik nog niet. Er komen nog steeds zoveel ideeën los die ik verder wil onderzoeken.

Eerst herstellen

Een nieuwe baan starten zit er voorlopig nog niet in. Dat vind ik heel frustrerend. Ik wil graag aan de slag, maar mijn PTSS belemmerd mij daarin. Ik ben nog steeds erg op mijn hoede. Vooral op openbare plekken ben ik heel alert en voel ik me snel opgejaagd en angstig. Niet zo handig wanneer je in een nieuwe baan in een nieuwe omgeving wil starten. Voor mij is het dus een kwestie van eerst focussen op mijn mentale welzijn voordat ik de volgende stap kan maken.

Vrijwilligerswerk

Omdat een betaalde baan nu nog geen optie is, kwam mijn coach Annelies met het idee om eens op een manage mee te lopen. Dat beviel goed, dus daar doe ik nu af en toe vrijwilligerswerk, wat heel leuk en therapeutisch is. Ik heb in de tussentijd ook veel geleerd over het leggen van contacten en het opbouwen van een netwerk. Dat zijn vaardigheden die ik straks goed kan gebruiken.

Trots

Als ik terugkijk op dit jaar, dan ben ik trots op mezelf. Want hoewel ik eerst nog enige twijfel voelde om deel te nemen aan De Nieuwe Toekomst, heb ik het toch gedaan. I let myself out or a moment. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben wel op de juiste weg. Ik weet waar ik naartoe wil. Kleine stapjes zijn ook stappen.”

Slachtoffer

Samen doorbreken we de cirkel van geweld. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze verhalen.

Annelies
Vrijwilliger
José
Slachtoffer
Noah
Slachtoffer
Kunnen wij je helpen? Laat ons jou bellen.